Nieuws

'Noa Vahle en Hélène Hendriks maken definitief overstap van Talpa naar Ziggo'

'Noa Vahle en Hélène Hendriks maken definitief overstap van Talpa naar Ziggo'

20 april - 11:20 Laatste update: 11:36

Hélène Hendriks en Noa Vahle, prominente gezichten bij Talpa, staan op het punt om over te stappen naar Ziggo Sport. De overstap hing al enige tijd in de lucht, maar zou nu beklonken zijn. Zo weet Chris Woerts via X naar buiten te brengen

Afgelopen april nam Woerts, te gast bij Vandaag Inside, de mogelijke overstap van Vahle en Hendriks met Wilfred Genee door. "Die zijn in onderhandeling met Ziggo en gaan volgens mij allebei heen", gaf de sportmarketeer destijds aan. Op 20 april bracht Woerts een update. 'Naast een update over de F1-rechten die behouden blijven voor Viaplay ook transfernieuws: Hélène Hendriks en Noa Vahle maken de overstap naar Ziggo Sport', viel er te lezen.

In een interview met Voetbal International sprak Vahle afgelopen kerst al de mogelijke vervolgstap in haar tv-carrière. "Uiteindelijk wil ik natuurlijk het mooiste pakket voor mezelf", gaf de dochter van Linda de Mol destijds aan. "Maar ik heb wel gesproken met Ziggo, ja. Ze hebben een mooi pakket. Ik zou gek zijn als ik zou zeggen dat ik nooit de Champions League zou willen doen. En dan hebben ze ook nog de Europa en Conference League. We gaan het zien", klonk het verder. Vahle benadrukte de impact die Hendriks op haar carrière heeft gehad, wat de aankomende samenwerking bij Ziggo alleen maar interessanter maakt.

Volgens Woerts zal deze overstap grote gevolgen hebben voor zowel Talpa als voor Hendriks en Vahle zelf. Bij een definitieve overstap mogen de presentatrices geen voetbalwedstrijden meer leiden op Talpa, al blijft de deur open voor verschijningen in praatprogramma's zoals Vandaag Inside en De Oranjezondag, zo gaf hij eerder al eens aan. Wel lijkt Hendriks haar werkzaamheden bij ESPN door te kunnen zetten, al is dat nog niet helemaal uitgesloten.