Nieuws

Seedorf spreekt zich uit: hierdoor staat zijn trainerscarrière momenteel op pauze

Seedorf spreekt zich uit: hierdoor staat zijn trainerscarrière momenteel op pauze

20 april - 10:34

In een interview met de NOS heeft Clarance Seedorf zich onder meer uitgesproken over zijn trainerscarrière die momenteel op pauze staat. De legendarische oud-voetballer neemt het zaterdagavond met de BIF All Stars op tegen Ajax Legends. VoetbalNieuws neemt de uitspraken van Seedorf met je door!

Seedorf, prominent figuur in de voetbalwereld, kiest er momenteel voor om zijn energie te steken in maatschappelijke kwesties in plaats van een terugkeer op het veld. Als voorzitter van de Black Impact Foundation focust hij op diversiteit en gelijke kansen. "Ik wil de verbinding opzoeken. Daarom is Play To Unite onze slogan," aldus Seedorf, die zijn voetbalkennis en netwerk voor nu buiten de lijnen inzet.

Ondanks zijn status als Mister Champions League en een rijke trainerservaring, voelt Seedorf geen drang om terug te keren in een trainersrol. "Ik heb er op dit moment geen interesse in, nee. Maar je weet het in het leven nooit, soms krijg je ineens een belletje," vertelt hij, wijzend op de onvoorspelbaarheid van zijn toekomstige keuzes. "Nee, dat is gewoon niet zo. Dat is ook nooit zo geweest. En nu ook niet", aldus Seedorf over de weinig aanbiedingen die hij krijgt. "Waarom dat niet gebeurt? Dat is een goeie vraag. Dat zou je aan die clubs moeten vragen. Nee, ik vind het niet vreemd, want ik weet hoe de voetbalwereld in elkaar zit", aldus de oud-voetballer. "Maar misschien is het een goeie insteek om bij clubs langs te gaan en te vragen waarom bepaalde oud-spelers en coaches die vrij zijn nooit worden benaderd. Ik kan dat niet beantwoorden voor clubs."

Trainerscarrière Seedorf

Na zijn roemrijke carrière als voetballer, begon Seedorf in januari 2014 aan zijn eerste klus als trainer. De oud-middenvelder mocht het proberen bij AC Milan, waar hij na 22 wedstrijden kon vertrekken. In juli 2016 volgde zijn tweede klus, bij Shenzhen FC, waar hij het dertien wedstrijden vol hield. In februari 2018 stelde Deportivo de La Coruña hem vervolgens aan, maar mocht na zestien wedstrijden ook weer vertrekken. De laatste trainersklus van Seedorf was als bondscoach van Kameroen, waar hij tussen augustus 2018 en juli 2019 aan het roer stond. Sindsdien heeft Seedorf het over een andere boeg gegooid. 

Zijn betrokkenheid bij projecten met UEFA en FIFA en zijn rol binnen de Raad van Commissarissen van de KNVB benadrukken nu zijn invloed in de voetbalwereld, die verder gaat dan alleen het coachen van teams. "Ik concentreer me alleen op dingen die ik wel kan controleren," zegt Seedorf, duidelijk tevreden met zijn huidige rol en bijdrage aan het voetbal.