Nieuws

'Aston Villa zet zinnen op Joshua Zirkzee bij behalen van Champions League-droom'

'Aston Villa zet zinnen op Joshua Zirkzee bij behalen van Champions League-droom'

10 april - 15:30 Laatste update: 16:06

Een nieuwe club heeft zich gemeld in de strijd om de handtekening van Joshua ZirkzeeAston Villa zou interesse hebben getoond in de Nederlandse spits die momenteel onder contract staat van Bologna. De vraagprijs is enorm hoog en dus is Champions League-voetbal een must voor The Villans om de spits te kunnen contracteren.

Aston Villa heeft interesse getoond in de Nederlandse spits Joshua Zirkzee, maar is afhankelijk van kwalificatie voor de Champions League. Dit melden Bologna Sport News en Il Resto del Carlino. De 22-jarige aanvaller van Bologna, met een waarde van ongeveer 40 miljoen euro, staat ook op de radar van AC Milan, Juventus, Arsenal en Manchester United. Ramón Monchi, hoofd voetbalzaken bij Aston Villa en bekend met de Italiaanse markt door zijn tijd bij AS Roma, ziet in Zirkzee de ideale versterking.

De vijfde positie van Aston Villa in de Premier League biedt hoop op Champions League-voetbal, een cruciale factor in de potentiële overgang. De vraagprijs voor Zirkzee ligt tussen de zestig en zeventig miljoen euro, met een salariswens van net onder de vier miljoen euro per jaar. Kia Joorabchian, de zaakwaarnemer van Zirkzee, heeft deze financiële eisen reeds voorgelegd aan Aston Villa.

Zirkzee, die sinds de zomer van 2022 voor Bologna speelt nadat hij voor 8,5 miljoen euro werd overgenomen van Bayern München, heeft indruk gemaakt in Italië. Met dertien doelpunten en acht assists uit 53 wedstrijden heeft hij zijn waarde bewezen. Aston Villa, dat vorige zomer al 111 miljoen euro investeerde in nieuwe spelers, overweegt nu een recordbrekende transfersom voor de jonge Nederlander, mits ze zich kwalificeren voor de Champions League.