Breaking news

'Van Persie open voor trainersklus bij Heerenveen, Feyenoord voert nog gesprekken'

'Van Persie open voor trainersklus bij Heerenveen, Feyenoord voert nog gesprekken'

9 april - 12:29

Robin van Persie staat open voor een klus als hoofdtrainer van SC Heerenveen. De voormalig topspits van onder meer Arsenal, Manchester United, Feyenoord en Oranje heeft volgens de Leeuwarder Courant en het Algemeen Dagblad goede gesprekken gevoerd met de Friese clubleiding.

Van Persie, die momenteel Feyenoord Onder-18 onder zijn hoede heeft, is in beeld als de mogelijke opvolger van Kees van Wonderen, die aan het eind van het seizoen vertrekt. De beginnend coach ziet in Rotterdam geen directe doorgroeimogelijkheden naar het eerste elftal, zolang Arne Slot daar de scepter zwaait. Zijn ambitie om hoofdtrainer te worden drijft hem om buiten De Kuip te kijken, waarbij Heerenveen als een geschikte stap wordt gezien.

De Friezen staan immers bekend om hun stabiele positie in de Eredivisie, variërend tussen de middenmoot en de subtop. Voor Van Persie zou een succesvolle periode bij Heerenveen zijn kansen kunnen vergroten om in de toekomst het roer bij Feyenoord over te nemen, vooral als Slot vertrekt. Bij Feyenoord is de situatie rond Van Persie gecompliceerd. Zijn rol binnen de jeugdopleiding wordt gewaardeerd, maar zijn zelfstandige aanpak en de grote begeleidingsstaf die hij heeft samengesteld, zorgen voor verdeeldheid. Zijn potentieel vertrek zou binnen de club daarom zowel betreurd als een opluchting zijn.

Heerenveen ziet in Van Persie een trainer met internationale allure, die de club zowel sportief als commercieel op de kaart kan zetten. Ferry de Haan, de algemeen directeur van Heerenveen, kent Van Persie persoonlijk vanuit hun gezamenlijke tijd bij Feyenoord, wat de onderhandelingen kan vergemakkelijken.

Ondanks de interesse van Heerenveen, probeert Feyenoord Van Persie te behouden. Zijn contract als jeugdtrainer loopt af, en de gesprekken over verlenging zijn nog niet afgerond. Van Persie, die nog bezig is met behalen van de benodigde trainersdiploma's, heeft met beide clubs een toekomstige optie op tafel.