Transfernieuws

'Buitenlandse club meldt zich opnieuw voor Berghuis en wil toeslaan in de zomer'

'Buitenlandse club meldt zich opnieuw voor Berghuis en wil toeslaan in de zomer'

25 maart - 13:30

Besiktas waagt opnieuw een poging om Steven Berghuis naar Turkije te halen. Volgens Fanatik, de grootste sportkrant van Turkije, staat de club klaar om in de zomer toe te slaan. 

De sportkrant omschrijft Berghuis als 'sterspeler' en 'ervaren naam' bij de Amsterdammers. Binnen Nederland beleeft Berghuis een middelmatig seizoen, maar met zeven doelpunten en tien assists overlegt de aanvaller annex middenvelder wel goede cijfers. 'Besiktas is begonnen met pogingen om de speler over te nemen', wordt geschreven. 'Het management van de club volgt de speler op de voet en wil de transfer aan het einde van de competitie bewerkstelligen.'

Berghuis maakte drie jaar geleden de overstap van Feyenoord naar Ajax en daar betaalden de Amsterdammers 5.5 miljoen euro voor. Het contract van de speler loopt in 2025 af en dus moet Ajax deze zomer afscheid nemen van de speler om nog een transferbedrag te verdienen, óf verlengen met de speler. Besiktas meldde zich in het verleden al voor Berghuis, maar tot een overstap kwam het nooit.