Nieuws

Dit zegt veelbesproken Ajax-nieuwkomer over tegenvallend eerste seizoen

Dit zegt veelbesproken Ajax-nieuwkomer over tegenvallend eerste seizoen

25 maart - 12:52

Borna Sosa kent allesbehalve een succesvol eerste seizoen met Ajax. De linksback ziet de tegenvallende resultaten als een harde leerschool, waar hij sterker uit hoopt te komen.   

Als een duveltje uit een doosje toverde toenmalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat vlak voor het verstrijken van de transfermarkt Sosa uit de hoge hoed. Ajax legde om en nabij de acht miljoen euro neer voor de linksback, die overkwam van VfB Stuttgart. De Kroatisch international kent een moeizaam seizoen in Amsterdam.

Dit zegt Sosa over zijn eerste seizoen bij Ajax

"Nieuwe club, stormachtig seizoen, volgens mij werd het in het begin zelfs uitgeroepen tot één van de slechtste ooit", aldus Sosa tegenover de website van de Kroatische bond. "Dus wat mij betreft begon het seizoen wat ongelukkig, maar inmiddels is de situatie enigszins gestabiliseerd. Soms moet je accepteren dat het seizoen niet eindigt zoals je zou verwachten, maar je kunt er ook veel van leren", benadrukt de Kroaat.

De linkspoot verwacht in de toekomst veel te hebben aan deze periode. "Niets kan mij hierna nog persoonlijk verrassen in het voetbal. Ik heb veel goede en slechte dingen meegemaakt. Het belangrijkste is om dit seizoen zo goed mogelijk af te sluiten, want we zijn nog steeds in de race voor de Europa League."

Wat betreft zijn toekomst blijft Sosa op de vlakte. "Ik moet me eerst concentreren op het EK, en dan kijken wat het nieuwe seizoen brengt", aldus de verdediger.