Nieuws

Zo verliep de vorige ontmoeting tussen Jong Oranje en Moldavië in de kwalificatie

Zo verliep de vorige ontmoeting tussen Jong Oranje en Moldavië in de kwalificatie

24 maart - 22:42 Laatste update: 22:43

Jong Oranje neemt het maandagavond op tegen de leeftijdsgenoten van Moldavië. Het team van Michael Reiziger speelde in september vorig jaar al eens tegen Moldavië, maar hoe verliep die ontmoeting ook alweer? VoetbalNieuws.nl vertelt het je.  

Vorig jaar begon Jong Oranje aan hun kwalificatiecampagne voor het EK. Op 8 september kwam in de eerste wedstrijd Moldavië op bezoek in het Mandemakers Stadion. Oranje begon niet goed aan het duel wist pas op slag van rust op voorsprong te komen via Dirk Proper. Na rust besloot Reiziger Million Manhoef in de ploeg te brengen en dat resulteerde in een verbetering van het spel. Na iets meer dan een uur spelen verdubbelde PSV-er Isaac Babadi de voorsprong. Vijf minuten later nam Oranje nog meer afstand door het doelpunt van invaller Manhoef. 

Door de overwinning gaf jong Oranje de kwalificatiereeks een goed startschot. Het bleek voor het team van Reiziger een voorbode, want de ook vijf andere duels die volgden werden door Oranje gewonnen. Met achttien punten uit zes wedstrijden gaat Nederland aan kop in de groep. Moldavië staat met zes punten uit evenveel wedstrijden op een vierde plek.

Het duel tussen Jong Moldavië en Jong Oranje begint maandag om 19.30 uur en zal te zien zijn op ESPN.