Opinie

EK-koorts in Duitsland: dit zeggen de Duitse kranten na de winst op Frankrijk

EK-koorts in Duitsland: dit zeggen de Duitse kranten na de winst op Frankrijk

24 maart - 07:54 Laatste update: 07:58

In Duitsland is het geloof in een goed EK in eigen land helemaal terug na de zege op Frankrijk. Zaterdagavond werd er met 0-2 gewonnen en dat maakte een sterke indruk bij de Duitsers. VoetbalNieuws doet een greep uit het nieuws bij onze oosterburen.

De terugkeer van Toni Kroos staat centraal bij Sky Sports Deutchland. 'Wauw! Wauw! Wauw! Balverdeler, dirigent, directeur- en voorman. Wat een galaoptreden van Toni Kroos', begint het medium. Na 998 dagen van afwezigheid was de middenvelder weer terug bij het nationale elftal. De impact was direct groot. 'Een heel andere situatie dan bij de interlands in 2023', klinkt het verder. ''Hij maakte zijn teamgenoten en het hele team beter. Wat een comeback!' Hetzelfde medium had ook lofzang over voor Havertz, die 'opstaat voor Duitsland' en het vertrouwen boven Niclas Füllkrug uit wist te betalen.

'Dat Wirtz iets in de zomer', kopt BILD, doelend op de razendsnelle doelpuntenmaker Florian Wirtz. ´Zeven seconden zijn genoeg – en plotseling hebben we allemaal EK-koorts!', meent het medium na de overwinning op Frankrijk. De terugkeer van Kroos komt ook aan bod en wordt omgeschreven als knallend. Bij Kicker sprak men zelfs van magisch voetbal van het Duitse elftal in het Parc Olympique Lyonnais.