Nieuws

Dit zeggen de Schotten over de geflatteerde nederlaag tegen Nederland

Dit zeggen de Schotten over de geflatteerde nederlaag tegen Nederland

23 maart - 10:55

Schotland kreeg vrijdag niet eens een pak slaag van Nederland, maar liep wel met een 4-0 nederlaag van het veld. Wat zeggen de Schotse spelers over deze geflatteerde, zware nederlaag? VoetbalNieuws.nl vertelt het je. 

Dit zegt Schotland over de nederlaag op Oranje

Aanvoerder Andy Robertson meldde zich na afloop van het duel bij de media en was vrij verbouwereerd. "Het is echt ongelofelijk dat dit de stand is als we van het veld stappen. Je kunt niet zo spelen als wij hebben gedaan. Natuurlijk valt er moed te putten uit die eerste zestig tot zeventig minuten, maar de laatste twintig minuten waren onbegrijpelijk. Zo open huis houden als wij deden in de slotfase is echt onacceptabel."

De Schotten waren in de eerste helft lang de betere ploeg, maar lieten het in de slotfase na om te verdedigen, weet ook Robertson. "Als mensen deze uitslag zien, denken ze dat het een eenzijdige wedstrijd was. We kunnen best kansen missen, maar niet zoals dit. Toch hebben we het gevoel dat we niet mijlenver verwijderd zijn van het niveau van Nederland."

Wat Robertson betreft, moeten de Schotten zo blijven spelen en de kansen beter afmaken. "We begonnen heel sterk aan de tweede helft en kregen ook goede kansen. Maar op dit niveau gaat het erom dat je die mogelijkheden benut."