Reactie

Dit zegt de Schotse bondscoach Steve Clarke over 'topteam' Oranje

Dit zegt de Schotse bondscoach Steve Clarke over 'topteam' Oranje

22 maart - 15:17

Steve Clarke, de bondscoach van Schotland, kijkt uit naar het oefenduel met Nederland van vrijdagavond. In gesprek met de NOS blikte hij vooruit op de website, stellende dat Schotland de afgelopen jaren een enorme transformatie heeft doorgemaakt en Oranje wellicht het vuur aan de schenen kan leggen.

"Ik denk dat we veel sterktes hebben. Het teamgevoel is uitstekend", aldus Clarke. "Ik denk dat we een team hebben met geweldige individuele kwaliteiten, vooral op het middenveld. We hebben veel spelers die momenteel in de Premier League spelen. Dat is verbeterd ten opzichte van de afgelopen jaren."

Daarmee doelt Clarke vermoedelijk op jongens als Scott McTominay, John McGinn, Billy Gilmour en Andy Robertson. Ondanks dat Schotland al vijf duels op rij niet wist te winnen, wilde Clarke per se tegen een topelftal spelen. "Het Nederlands elftal is zo’n topelftal", zegt hij. "Oranje is comfortabel aan de bal, tegen zo'n team wilden we oefenen. Als we de poule op het EK door willen komen, moeten we op details beter worden. Teams als Nederland straffen fouten onverbiddelijk af."

Nederland – Schotland begint vrijdagavond om 20.45 uur in de Johan Cruijff ArenA. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen via het liveblog van VoetbalNieuws.nl. Dat komt te zijner tijd online.