Nieuws

Dit is waarom Servië de omstreden oefenwedstrijd tegen Rusland wilde spelen

Dit is waarom Servië de omstreden oefenwedstrijd tegen Rusland wilde spelen

21 maart - 23:10

Rusland speelde donderdag haar eerste interland tegen een ander Europees land sinds de inval in Oekraïne. Het oefenduel met Servië eindigde in een 4-0 overwinning voor de Russen. VoetbalNieuws.nl vertelt je waarom Servië en Rusland het tegen elkaar opnamen.

In Moskou nam Servië het op tegen Rusland. Het oefenduel eindigde in een afgetekende overwinning voor het thuisland. Door doelpunten van Anton Miranchuk, Maksim Osipenko, Aleksey Miranchuk en Ivan Sergejev won Rusland met 4-0 van Servië, waar Dusan Tadic in de basis speelde. 

Waarom speelt Rusland geen officiële wedstrijden?

Vanwege de invasie van Rusland in Oekraïne begin 2022 hebben de FIFA en de UEFA Rusland uitgesloten van deelname aan eindtoernooien. Hierdoor speelt de nationale ploeg van Rusland ook geen kwalificatiewedstrijden voor EK’s en WK’s.

Waarom speelde Rusland tegen Servië?

De ontmoeting was Servië was voor Rusland het eerste rechtstreekse duel met een Europees land sinds november 2021. Toen liep het tegen Kroatië plaatsing voor het WK mis. Sindsdien speelde Rusland niet tegen een Europese tegenstander.

Donderdag nam Servië het op tegen het omstreden land. De ontmoeting kwam niet volledig uit de lucht vallen, want naast Belarus is Servië het enige land dat niet is meegegaan met internationale sancties. Voor de Servische bond was de ontmoeting met Rusland ook zeer lucratief. De president van de Servische bond liet weten dat de Russen 250.000 euro betaalden om de wedstrijd te spelen.

Welke wedstrijden speelde Rusland sinds de invasie in Oekraïne?

Sinds hun uitsluiting van de grote voetbalbonden speelden de Russen enkel vriendschappelijk tegen andere landen. Zo stonden er ontmoetingen met opponenten uit Azië, Afrika en Cuba op de planning.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!