Breaking news

Romano: mondeling akkoord tussen Feyenoord en Smal, deal bijna rond

Romano: mondeling akkoord tussen Feyenoord en Smal, deal bijna rond

16 maart - 09:28

De deal tussen Feyenoord en Gijs Smal is nagenoeg rond. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano zojuist. Ondanks dat er nog geen formele bevestiging van de speler zelf is, staan alle seinen op groen voor een zomerse transfer.

Smal trekt zodoende transfervrij van Twente naar Feyenoord. Dat leek al even bekend, maar de linksback vertelde vorige week voor de camera's van ESPN dat er nog niets rond was. In de Grolsch Veste kreeg hij tijdens het competitieduel tegen Sparta een fluitconcert naar zijn hoofd. "Je weet dat het dan kan komen", zei hij. "Dat dat naar buiten komt, is sowieso raar. Er is nog niks. Ik zal niet liegen dat er nooit contact is geweest, maar ik heb contact met meer clubs. Ik ben transfervrij. Ze doen nu alsof ik al speler van Feyenoord ben. Dat is gewoon niet waar."

Romano meldt nu dus dat dat er wel degelijk aan zit te komen. Er is een mondelinge overeenstemming bereikt, waarna Smal binnenkort zijn meerjarige contract in Rotterdam zal gaan ondertekenen. Hij zou buitenlandse voorstellen hebben afgewezen om naar Feyenoord te gaan. RC Lens, FC Kopenhagen, KAA Gent, Celtic en Rangers FC werden met hem in verband gebracht.

Smal moet bij Feyenoord in eerste instantie gaan dienen als vervanger van Marcos López, die lijkt te gaan vertrekken. Op den duur moet hij de concurrentiestrijd aangaan met Quilindschy Hartman, al lijkt een transfer van de Oranje-international ook niet uitgesloten.

Smal speelde tot dusver 114 officiële duels voor FC Twente, waarin hij vier keer scoorde en negentien assists gaf. Daarvoor speelde hij voor FC Volendam.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!