Nieuws

Welke ploegen zijn nog actief in de Europa League en wanneer is de loting?

Welke ploegen zijn nog actief in de Europa League en wanneer is de loting?

15 maart - 07:10

Nu de duels in de achtste finales achter de rug zijn, is het tijd voor de kwartfinales in de Europa League. Wanneer vindt de eerstvolgende Europa League loting plaats en wie dingen er nog mee naar de eindzege? VoetbalNieuws.nl brengt je op de hoogte.

Welke clubs zitten er in de kwartfinales van de Europa League?

In totaal zijn er nog acht ploegen actief in het op een na hoogste toernooi voor clubteams. Bayer Leverkusen wist donderdagavond met de hakken over de sloot te winnen van Qarabag. De club uit Duitsland blijft daardoor in de race voor de Europa League. Marseille ging met 3-1 onderuit bij Villarreal, maar had door de 4-0 overwinning in de heenwedstrijd voldoende om zich alsnog te plaatsen voor de kwartfinales. Naast Marseille en Bayer Leverkusen wisten ook AC Milan, Benfica, West Ham United, Atalanta, AS Roma en Liverpool de achtste finales te overleven.

Waar en wanneer kun je de loting voor de kwartfinales van de Europa League kijken?

De loting voor de kwartfinales van de Europa League is vrijdagmiddag 15 maart vanaf 13.00 uur live te volgen op het open tv-kanaal van ESPN en de website van de UEFA. Het is tevens de laatste loting, omdat ook geloot wordt voor de halve finales en de finale.