Breaking news

Smal over vermeende Feyenoord-overstap: 'Zal niet liegen dat er nooit contact was'

Smal over vermeende Feyenoord-overstap: 'Zal niet liegen dat er nooit contact was'

9 maart - 21:25 Laatste update: 21:37
1

Recent kwam naar buiten dat Feyenoord zich zou gaan versterken met de transfervrije Gijs Smal. Echter bleek al vrij snel dat de 26-jarige verdediger van FC Twente nog niet rond was over een eventuele overstap naar De Kuip. Na afloop van de overwinning op Sparta (2-1) sprak Smal zich uit over zijn toekomst en een mogelijke transfer naar Feyenoord.

Smal was in de Grolsch Veste even de gebeten hond en kreeg een fluitconcert naar zijn hoofd. De verdediger gaf aan dat hij veel reacties kreeg rond het vermeende nieuws en met Joseph Oosting en Arnold Bruggink had gesproken. "Je weet dat het dan kan komen", meende Smal. De verdediger wilde niet diep ingaan op een mogelijke overstap naar Feyenoord. "Dat dat naar buiten komt, is sowieso raar. Er is nog niks", klonk het. "Ik zal niet liegen dat er nooit contact is geweest, maar ik heb contact met meer clubs. Ik ben transfervrij. Ze doen nu alsof ik al speler van Feyenoord ben. Dat is gewoon niet waar", benadrukte hij.

Dat Smal komende zomer bij FC Twente gaat vertrekken, staat wel zo goed als vast. "Die kans is heel erg klein", aldus de speler in kwestie, die spreekt van een groter verhaal en nog niet klaar te zijn bij zijn club. "Als je op deze voet verdergaat, dan ga je uiteindelijk weg met Champions League-voetbal." Smal maakte in september 2017 zijn debuut voor FC Twente en speelde sindsdien al 113 wedstrijden in de hoofdmacht, waarin hij goed was voor negentien assists en vier doelpunten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!