Breaking news

Problemen voor Ancelotti: Spaanse OM eist jaren cel wegens belastingontduiking

Problemen voor Ancelotti: Spaanse OM eist jaren cel wegens belastingontduiking

6 maart - 11:06

Carlo Ancelotti zit mogelijk flink in de nesten. De trainer van Real Madrid wordt door het Spaanse Openbaar Ministerie aangeklaagd wegens belastingontduiking, waardoor hem een celstraf van vier jaar en negen maanden boven het hoofd hangt.

In totaal zou Ancelotti tijdens zijn eerste periode als trainer van Real Madrid (2013 - 2015) een aanzienlijk geldbedrag hebben weggesluisd. Het zou gaan om een bedrag van 1,06 miljoen euro. Die inkomsten verwierf de Italiaan uit portretrechten en daar zou hij geen belasting over hebben betaald, waarmee hij 'de schatkist ontduikt'.

Ancelotti is niet de eerste naam uit de voetbalwereld die in Spanje wordt aangeklaagd. Andere voorbeelden zijn namen als Neymar, Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. In geen een van deze gevallen heeft de aantijging tot een celstraf geleid, maar tot een schikking met de autoriteiten. Dan moet de celstraf wel worden gereduceerd tot minder dan twee jaar, want in Spanje verandert een financieel misdrijf dan in een voorwaardelijke straf.

Wanneer Ancelotti precies voor het Spaanse gerecht moet verschijnen, is niet bekend. Vanavond staat de trainer aan de zijlijn tijdens het Champions League-duel tussen Real Madrid en RB Leipzig.