Wedstrijdverslag

Bayern herstelt zich van nederlaag in Rome, Mbappé schiet PSG naar kwartfinale

Bayern herstelt zich van nederlaag in Rome, Mbappé schiet PSG naar kwartfinale

5 maart - 22:57

FC Bayern München heeft zich ten koste van Lazio geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. De Duitsers, met Matthijs de Ligt in de basis, verloren in Rome met 1-0, maar wisten het in eigen huis volledig om te draaien (3-0). Ook PSG plaatste zich voor de volgende ronde van het miljardenbal.

Bayern wist na de nederlaag in de heenwedstrijd tegen Lazio precies wat er in de Allianz Arena van ze werd verwacht: winnen. De Duitsers vielen aan en dat leverde na veertig minuten een voorsprong op. Een doelpoging van Raphaël Guerreiro werd door Harry Kane binnengeknikt. Even daarvoor was het juist Lazio dat dicht bij de openingstreffer was, maar Ciro Immobile kreeg de vrije kopkans er net niet in.

Nog voor rust verdubbelde Thomas Müller de voorsprong voor de Duitsers. De Ligt nam uit een hoekschop de bal in een keer op de pantoffel en dacht een wereldgoal te scoren, maar Müller gaf de bal een andere richting mee en verschalkte zo Ivan Provedel. In de tweede helft was Lazio niet meer bij machte om het Bayern moeilijk te maken en voelde de ploeg uit München niet meer de druk om aan te vallen. Na ruim een uur spelen besliste Kane de wedstrijd door de rebound van een schot van Leroy Sané binnen te tikken. Daarmee kwalificeerde de ploeg van Tuchel zich voor de kwartfinale van de Champions League.

In het andere duel van de avond was het PSG dat wist te winnen van Real Sociedad. De Fransen waren in het heenduel al met 2-0 te sterk en wisten ook dinsdagavond te winnen. Bij de Parijzenaren was Kylian Mbappé tweemaal trefzeker. Vlak voor tijd deed Mikel Merino nog iets terug voor de Spanjaarden, maar het was te laat om de bezoekers echt nog onder druk te zetten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!