Reactie

PSV-opponent Dortmund onder spanning: zo kijkt Terzic naar zijn penibele posititie

PSV-opponent Dortmund onder spanning: zo kijkt Terzic naar zijn penibele posititie

29 februari - 13:48

Edin Terzic staat momenteel onder hoogspanning bij Borussia Dortmund. De oefenmeester van de Champions League-tegenstander van PSV weet dat hij niet zeker is van zijn positie, zo blijkt uit zijn eigen woorden.

Dortmund mag dan nog wel in de knock-out fase van de Champions League zitten, maar in Duitsland blijven de prestaties dit seizoen achterwege. Zo hebben Die Borussen na 23 speelronden in de Bundesliga een achterstand van twintig punten op koploper Bayer Leverkusen en werd de club in de achtste finales van de DfB Pokal uitgeschakeld door VfB Stuttgart. 

In de Duitse media gaan nu geluiden dat Terzic wankelt in Dortmund en zelf is hij daar niet verbaasd over. "Het verrast met niet dat ik hoor dat mijn baan in gevaar is", begint de Duitser met Bosnisch-Kroatische roots tijdens een persmoment, geciteerd door Fabrizo Romano. "Het is normaal als je bij een topclub werkt. Het is al zo sinds het begin van het seizoen, maar ik wil me zonder afleiding focussen op de wedstrijden die komen gaan."

Eén van die komende wedstrijden is de return in eigen huis tegen PSV. De Duitsers hebben een goede uitgangspositie, aangezien er met 1-1 gelijk werd gespeeld in het Philips Stadion. In de Bundesliga neemt Dortmund het komend weekend op tegen Union Berlin. Na het gelijke spel tegen VfL Wolfsburg (1-1) en de verliespartij tegen TSG Hoffenheim (2-3) verlangt de club weer naar een overwinning.