Nieuws

Dit zegt Pep Guardiola over mogelijk vertrek De Bruyne naar Saudi-Arabië

Dit zegt Pep Guardiola over mogelijk vertrek De Bruyne naar Saudi-Arabië

23 februari - 19:30 Laatste update: 19:40

Volgens de Britse krant The Times staat Kevin de Bruyne in de nadrukkelijke belangstelling van clubs uit Saudi-Arabië. Op het persmoment van Manchester City gaat Pep Guardiola verder in op de geruchten. VoetbalNieuws.nl zet de uitspraken van de Spaanse trainer voor je op een rij.

Dit zegt Guardiola over mogelijk vertrek De Bruyne

Guardiola zou er niet van staan te kijken wanneer clubs komende zomer een belletje wagen voor De Bruyne. "Het is duidelijk dat de vier beste clubs van Saoedi-Arabië, gebruikmakend van de rijkdom die hen wordt geboden door het openbare investeringsfonds van het land, De Bruyne hoog op hun transferlijst hebben geplaatst”, aldus de trainer. “Ze streven ernaar de status van het voetbal in de Golfstaat te blijven vergroten. Casemiro, de middenvelder van Manchester United, is een ander doelwit en er zou een nieuwe poging kunnen komen om Mohamed Salah over te nemen van Liverpool."

Hoe fit is De Bruyne?

De Bruyne kampt dit seizoen met de nodige fysieke problemen. Sinds een aantal weken maakt de Belg af en toe weer minuten. "Hij voelt zich goed. Hij is niet geblesseerd. Ik weet niet of hij terug op 100 procent is, maar we hebben een goede beslissing genomen om geen risico te nemen", zo laat Guardiola weten.

De kans is aannemelijk dat De Bruyne wel bij de selectie zal zitten zaterdag tegen Bournemouth. "Donderdag waren de spelers vrij, maar is Kevin toch alleen komen trainen. We zullen zien, maar ik ben er vrij zeker van dat hij mee af zal reizen." Tot dusver kwam de Belg pas zes keer in actie voor Manchester City. Hierin kwam hij wel tot vier assists en één doelpunt.