Nieuws

Vermoedelijke opstelling Oranje Leeuwinnen: grote puzzel voor Jonker tegen Spanje

Vermoedelijke opstelling Oranje Leeuwinnen: grote puzzel voor Jonker tegen Spanje

23 februari - 15:46 Laatste update: 15:48

De Oranje Leeuwinnen treden vanavond in de halve finales van de Nations League aan tegen Spanje. Wanneer er wordt gewonnen, zijn de dames van bondscoach Andries Jonker komende zomer van de partij op de Olympische Spelen. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling met je door.

Wat staat er voor de Oranje Leeuwinnen op het spel tegen Spanje?

Het mini-eindtoernooi van de Nations League draait om meer dan alleen de trofee. De twee finalisten grijpen namelijk een ticket voor de Spelen, die dit jaar in Parijs worden gehouden. In de andere halve finale strijdt gastland Frankrijk met Duitsland om een finaleplaats. De twee finalisten gaan sowieso naar de Spelen, maar wanneer Frankrijk daartoe behoort, is er nog een ticket te vergeven in de troostfinale. Mocht Oranje vanavond verliezen, dan moet het dus hopen dat Duitsland dat ook doet tegen Frankrijk.

Welke blessuregevallen heeft het Nederlands elftal?

Jonker zal het in ieder geval zonder een aantal sterkhouders moeten doen. Zo ontbreekt Jill Roord sowieso bij de selectie, omdat de spelmaakster van Manchester City met een knieblessure kampt. Haar vervanger op tien lijkt Damaris Egurrola te gaan worden. Victoria Pelova reisde wel mee naar Sevilla, maar is niet fit genoeg om minuten te maken. Haar positie op de rechterflank wordt naar alle waarschijnlijkheid ingevuld door Kerstin Casparij. Eerder deze week werd Melisa Olislagers van FC Twente ingevlogen als back-up.

Ook Jackie Groenen, Lineth Beerensteyn en Shanice van de Sanden kampten op de afsluitende training met pijntjes, al ziet het er wel naar uit de twee eerstgenoemden kunnen gaan starten. Daphne van Domselaar is de vaste nummer één onder de lat, met een centraal trio van Caitlin Dijkstra, Sherida Spitse en Dominique Janssen voor haar. Esmee Brugts moet de meters op links gaan maken. De controle wordt bewaakt door Daniëlle van de Donk en Groenen. Beerensteyn start ten slotte vermoedelijk met Lieke Martens voorin. All-time topscorer Vivianne Miedema begint op de bank en lijkt alleen minuten te kunnen gaan maken als invalster.

Spanje – Nederland begint vrijdagavond om 21.00 uur in het Olympisch Stadion van Sevilla. VoetbalNieuws.nl zal via Langs de Lijn live verslag doen van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.

Vermoedelijke opstelling Nederland: Van Domselaar; Dijkstra, Spitse, Janssen; Casparij, Van de Donk, Groenen, Brugts; Egurrola; Beerensteyn, Martens.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!