Nieuws

Dit is waarom John van 't Schip Bodø als lichte favoriet ziet tegen Ajax

Dit is waarom John van 't Schip Bodø als lichte favoriet ziet tegen Ajax

21 februari - 20:28 Laatste update: 20:35

John van 't Schip denkt dat Bodø/Glimt donderdag in eigen huis de lichte favoriet is tegen Ajax. Waarom denkt de trainer van de Amsterdammers dit? VoetbalNieuws geeft drie redenen die de trainer zelf uitkoos. 

Waarom ziet John van 't Schip Bodø als lichte favoriet tegen Ajax?

Van 't Schip geeft woensdag op de persconferentie in aanloop naar het Conference League-duel aan dat Bodø meerdere voordelen kent voor het duel met Ajax. "Zij spelen thuis, op kunstgras. Ook behaalden ze in het verleden goede resultaten tegen goede ploegen: dit team heeft bewezen goede resultaten te kunnen behalen in Europa. Ik denk zeker dat ze een klein voordeel hebben, maar dat wil niet zeggen dat wij hier niet kunnen winnen. We moeten het gewoon anders doen dan in Amsterdam", aldus Van 't Schip. 

De trainer van Ajax baalt er enigszins van dat het tweeluik op kunstgras wordt beslist. "In Nederland hebben we ook wat kunstgrasclubs. Het is natuurlijk niet ideaal, we willen op gras spelen. Maar hier snap ik het dat je een veld nodig hebt waar je altijd op kunt spelen, met het klimaat. Veel van onze spelers speelden in de jeugd ook op kunstgras. Maar om als prof te switchen van echt gras naar kunstgras, is niet ideaal."