Reactie

Voor deze club is de familie van PSV'er Schouten en dit aspect wil hij verbeteren

Voor deze club is de familie van PSV'er Schouten en dit aspect wil hij verbeteren

17 februari - 11:59

Jerdy Schouten is dit seizoen een vaste kracht in het elftal van PSV, maar ziet nog een verbeterpunt bij zichzelf. Daarnaast heeft de familie van de middenvelder een bijzondere clubvoorkeur, die in ieder geval niet naar Eindhoven uitgaat.

Schouten blinkt in de Eredivisie wekelijks uit met zijn passes, dribbles en intercepties, maar ziet toch nog ruimte om een ander aspect uit zijn spel te verbeteren. "Mijn belangrijkste verbeterpunt is, denk ik, nog meer betrokken zijn in de laatste fase van het aanvalsspel. Dat is aan de ene kant lastig, omdat ik best wel laag sta op het veld, maar ik denk dat er wel momenten zijn te vinden dat ik het meer kan doen", begint hij in gesprek met De Telegraaf.

De Oranje-international maakte afgelopen zomer de overstap van Bologna naar PSV, maar zijn familie had in een ideaal scenario waarschijnlijk een andere keuze toegejuicht. "Ik kom uit Hellevoetsluis en daar zijn de meeste mensen inderdaad voor Feyenoord. Er zijn er nu wel een paar om in mijn familie en vriendenkring, maar er zijn er ook nog genoeg voor Feyenoord", vervolgt Schouten over dé concurrent in de Eredivisie.

Toch krijgt de controleur de nodige support vanuit huis. "Mijn ouders hopen natuurlijk dat ik met PSV kampioen word. Mijn vrienden zitten ook vaak in het stadion. Ik mag hopen voor ze dat ze willen dat ik win. Anders is het afgelopen met het kaartjes regelen...", besluit hij met een knipoog.

Schouten stond vrijdagavond nog op het veld bij PSV. De middenvelder speelde negentig minuten in aanloop naar het Champions League-duel met Borussia Dortmund.