Nieuws

'Benítez vertrekt mogelijk': wie ziet Waterreus als opvolger onder de lat bij PSV?

'Benítez vertrekt mogelijk': wie ziet Waterreus als opvolger onder de lat bij PSV?

14 februari - 08:05 Laatste update: 08:05

De kans is groot dat Walter Benítez vertrekt uit Eindhoven. Het contract van de Argentijn loopt medio 2025 af en het ziet er niet naar uit dat PSV zijn dienstverband niet gaan verlengen. Oud-PSV keeper Ronald Waterreus kent verschillende opties om zijn taken over te nemen. Wie zijn die keepers? VoetbalNieuws.nl zet ze voor je op een rij.

Waarom vertrekt Walter Benítez bij PSV?

Walter Benítez staat sinds 2022 onder contract bij PSV. De 31-jarige keeper kwam toen transfervrij over van Nice en is sindsdien de onbetwiste nummer één van de Eindhovenaren. Toch denkt PSV-watcher Marco Timmer dat de kans groot is dat hij vertrekt in de zomer. "Zijn contract loopt af in 2025 en als hij niet verlengt, wat ik me voor kan stellen, dan krijgt PSV nu nog geld voor hem. Benítez zal zijn huidige status wil verzilveren en als PSV wil verlengen, dan zullen ze met heel veel moeten komen", zegt Timmer in de Skiete Willy Podcast

Walter Benítez met een redding voor PSV.
Walter Benítez met een redding voor PSV.

Wie zijn volgens Waterreus mogelijke vervangers?

Ronald Waterreus was 385 duels actief als keeper van PSV en won elf titels met de Eindhovenaren. De 53-jarige weet wel raad met een mogelijk vertrek van Benítez en oppert al twee verschillende opvolgers voor de Argentijn in de Skiete Willy Podcast. "Stewart heeft een band met Amerika en als ik me niet vergis, staat Matt Turner daar nu onder de lat. Die zit in Engeland ergens op de bank. Ik noemde net ook een andere suggestie, Alexander Nübel. PSV speelde al tegen hem met AS Monaco en hij doet het op dit moment heel erg goed bij Stuttgart. Dat zijn ook opties", aldus de oud-keeper. 

Een mogelijk vertrek van Benítez hindert Waterreus ook niet. "Ik zou niet al te verbaasd zijn als ze op die positie durven te kijken naar verbetering. Ik bedoel niet dat hij niet goed genoeg is, dat is natuurlijk altijd het gevaar van dit soort uitspraken. Als iemand mag meepraten over zoeken naar verbetering op die positie, dan ben ik het wel."

Matt Turner en Alexander Nübel

De twee keepers die Ronald Waterreus oppert zijn Matt Turner en Alexander Nübel. De 29-jarige Turner is de eerste keeper van het Amerikaanse elftal en op dit moment actief in de Premier League bij Nottingham Forrest. Die club nam hem afgelopen zomer over van Arsenal. Daar was de Amerikaan sinds 2022 actief als reserve doelman en hij speelde zeven duels voor The Gunners. Dit seizoen speelt Turner iets meer, maar sinds speelronde 22 lijkt hij zijn basisplaats kwijt te zijn aan de Belg Matz Sels. Hij werd tijdens het winterse transferwindow gehaald en is sindsdien eerste keeper. Turner vertegenwoordigd een transferwaarde van tien miljoen euro op Transfermark.com en heeft nog een contract tot medio 2027.

Alexander Nübel is een Duitser die op dit moment actief is bij VfB Stuttgart. Nübel speelde zeventien interlands voor Duitsland onder 21 en staat nog altijd officieel onder contract bij Bayern München. Die Recordmeister verhuurd hem dit seizoen aan Stuttgart en dat is niet onverdienstelijk. In twintig wedstrijden onder de lat kreeg hij 26 tegendoelpunten en hield hij zes keer zijn doel schoon. De Eindhovenaren kwamen Nübel al eerder tegen toen het speelde tegen AS Monaco. Toen was de Duitser aan de Franse club uitgeleend. Bij Bayern München heeft de 27-jarige nog een contract tot medio 2025 en ook hij heeft volgens Transfermarkt.com een waare van tien miljoen euro.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!