Breaking news

KNVB velt oordeel: FC Volendam moet Jonk en Kohler gewoon blijven doorbetalen

KNVB velt oordeel: FC Volendam moet Jonk en Kohler gewoon blijven doorbetalen

13 februari - 21:47 Laatste update: 21:52

FC Volendam moet de salarissen van Wim Jonk en Matthias Kohler blijven doorbetalen, zo heeft de KNVB in een deelvonnis gesteld. Er komen zelfs nog extra kosten bij kijken omdat het tweetal nog een geldig contract heeft bj de club uit het vissersdorp.

Volendam had de arbitragezaak aangespannen naar aanleiding van het vertrek van team Jonk. De Volendammers stelden dat het tweetal hun contract zelf had opgezegd en darbij wilden ze een schadevergoeding van zowel Jonk (37 duizend euro) als Kohler (21 duizend euro). De voormalig technisch directeur en hoofdtrainer beweerden juist dat de club hen onterecht op non-actief heeft gesteld.

Het werd een waar moddergevecht tussen de oud-medewerkers en de club. De arbitragecommissie adviseerde beide partijen om er samen uit te komen, maar Volendam weigerde en vroeg de KNVB om een vonnis. Dit vonnis heeft de club dus verloren. Volendam zal Jonk en Kohler het salaris moeten doorbetalen met de wettelijke verhoging van tien procent voor het salaris dat te laat is uitbetaald. Daarbij staat het duo nog altijd onder contract bij de club uit het vissersdorp. Over een aantal andere geschillen, zoals bonussen, volgt het eindoordeel op een later moment.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!