Nieuws

Ajax in de Conference League: zijn de Amsterdammers favoriet om de cup te winnen?

Ajax in de Conference League: zijn de Amsterdammers favoriet om de cup te winnen?

12 februari - 15:56 Laatste update: 16:38

Ajax eindigde de groepsfase van de Europa League als derde. Als gevolg hiervan zullen de Amsterdammers dit jaar hun debuut maken op het derde Europese niveau, de Conference League. Is Ajax de favoriet om het toernooi te winnen? VoetbalNieuws.nl legt het je uit.

Ajax heeft op dit moment maar een kans van 6% om de Conference League te winnen, heeft de Engelse krant The Telegraph uitgerekend op basis van de odds van bookmakers. Dat is een net zo grote kans als het Belgische Club Brugge en het Griekse PAOK. Volgens het medium is juist Aston Villa de grote favoriet voor de eindzege. Fiorentina en Eintracht Frankfurt completeren de top drie.

Tegen wie kan Ajax de volgende spelen?

Ajax neemt het deze week en volgende week op tegen het Noorse Bodø/Glimt in de tussenronde van de Conference League. Mochten de Amsterdammers dit tweeluik winnen, wacht in de achtste finale van het toernooi een ontmoeting met een van de groepswinnaars. Dat betekent dat de ploeg van trainer John van 't Schip LOSC Lille, Maccabi Tel Aviv, Viktoria Plzen, Club Brugge, Aston Villa, Fiorentina, PAOK of Fenerbahçe kan treffen in die ronde.