Nieuws

Geen spelers meer weg, wel aankopen: dit zijn de wensen van Van 't Schip voor Ajax

Geen spelers meer weg, wel aankopen: dit zijn de wensen van Van 't Schip voor Ajax

28 januari - 09:43

John van 't Schip heeft zich uitgesproken over de bezigheden van Ajax op de transfermarkt. De trainer van de Ajacieden hoopt nog een versterking te mogen verwelkomen, maar benadrukt dat er geen spelers weg mogen.

Ajax is de laatste weken bezig met een opmars. Alle Eredivisiewedstrijden in 2024 werden tot nu toe gewonnen en zo ook zaterdagavond tegen Heracles Almelo. Afgelopen week versterkte de Amsterdammers zich met Jordan Henderson, maar de kans leek groot dat er ook nog spelers gingen vertrekken. Van 't Schip ziet dat echter liever niet gebeuren.

Waar hoopt Van 't Schip deze transferperiode nog op?

Na afloop van het duel met Heracles was de trainer van Ajax duidelijk. De balans is niet goed en daarom hoopt de trainer nog op een verestering. "Versterkingen zijn best welkom. Het liefst gebeurt dat nu, al is dat kort dag. Maar als we echt een stap willen maken, is dat noodzakelijk", vertelt Van 't Schip op de persconferentie. "Je ziet gewoon dat we op sommige posities dun bezet zijn. Jonge jongens gaan fouten maken, en dat kun je ze niet kwalijk nemen. Dat hoort bij hun leerproces. Maar we proberen voor het sluiten van de markt nog te kijken of er iets bij kan komen. Er wordt hard aan gewerkt. Het zou wel fijn zijn als we er naast Henderson nog iemand bij krijgen. Dat maakt het ook voor de rest van de groep makkelijker en beter."

Onder anders Chuba Akpom, Steven Bergwijn en Carlos Forbs werden in verband gebracht met een vertrek, maar dat ziet Van ’t Schip niet gebeuren. "Ik weet wel dat er belangstelling was. We hebben gezegd: het kan gewoon niet. Je ziet het nu ook: Bergwijn is geblesseerd, dus we hebben gewoon spelers nodig daar. Forbs is zeker een speler die niet weggaat op dit moment."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!