Breaking news

Xavi volgt voorbeeld Klopp: coach stopt aan het einde van het seizoen bij Barça

Xavi volgt voorbeeld Klopp: coach stopt aan het einde van het seizoen bij Barça

27 januari - 22:02 Laatste update: 22:25
1

Xavi Hernández gaat FC Barcelona aan het einde van het seizoen verlaten. Dat heeft de coach zaterdagavond zelf bekendgemaakt. De Catalanen verloren eerder op de avond met 3-5 van Villarreal.

De druk op Xavi nam de afgelopen tijd al enorme vormen aan. "We hebben een punt bereikt waarop er geen weg terug is", zei de coach na afloop op de persconferentie. "Als een Culé, denk ik dat het tijd is om te vertrekken. Ik heb vandaag met het bestuur en de club gesproken. Barça moet een nieuwe weg inslaan. Ik stop op 31 juni."

De voormalige middenvelder staat sinds 2021 aan het roer bij Barça en was destijds de opvolger van de ontslagen Ronald Koeman. Afgelopen jaar won hij nog de landstitel, maar dit seizoen staat de club op een derde plaats, op tien punten achterstand van Real Madrid. Een paar weken geleden wist Barça nog wel ten koste van De Koninklijke de Spaanse Super Cup te winnen.

"Alles zal nu rustiger worden, we kunnen gaan strijden om de Champions League. Jullie (de pers, red.) zullen me nu in ieder geval niet meer gaan killen", vervolgde Xavi zijn verhaal. "De club wordt er door deze beslissing alleen maar beter op."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!