Nieuws

Arne Slot ziet verbeterpunten bij Feyenoord: dit is wat de trainer heeft gezegd

Arne Slot ziet verbeterpunten bij Feyenoord: dit is wat de trainer heeft gezegd

27 januari - 11:39

Arne Slot vindt dat er nog genoeg verbeterpunten bij Feyenoord liggen, zo vertelt hij tijdens een interview met het AD. De oefenmeester van de Rotterdammers vindt dat de 'jonge' selectie zichzelf in sommige wedstrijden te kort heeft gedaan. Wat zijn volgens Slot de verbeterpunten van Feyenoord? VoetbalNieuws zocht het voor je uit.

Slot geeft aan niet de ideale voorbereiding te hebben op het nieuwe Eredivisie seizoen. "De selectie was niet op orde op dag 1 van de competitie." Vertelt de oefenmeester. "Natuurlijk zijn wij daar als club geen uitzondering in, maar als je mede daardoor in die wedstrijden niet 20 procent beter bent dan je tegenstander, dan kun je tegen puntenverlies aan lopen. Dat konden we ons niet veroorloven met een koploper die alles wint. Ik heb ook al eerder gezegd dat we onszelf in het resultaat op meerdere momenten tekort hebben gedaan. Dat is ook een aandachtspunt voor de tweede seizoenshelft."

Slot geeft een duidelijk voorbeeld

Een mooi voorbeeld van de onervarenheid van zijn selectie laat Slot zien op zijn laptop. Daarop verschijnt een beeld van de wedstrijd bij Celtic-uit in december. Het staat 1-1, het is bijna tijd en Celtic krijgt nog een corner. Slot vraagt wat er opvalt aan het stilstaande beeld en geeft zelf het antwoord. 'The devil is in the details'. De helft van de ploeg is met andere dingen bezig voordat de corner wordt genomen. "Eentje zit aan zijn sokken, eentje strikt zijn veters. Even later is het 2-1 voor Celtic. Wat straal je uit als je een corner tegen krijgt? Zeg maar wat het is. Het kan ermee te maken hebben dat we veelal jonge spelers hebben, voor wie verbetering op dit vlak onderdeel is van hun ontwikkeling", besluit de 45-jarige trainer van de Rotterdammers.

Wat is de gemiddelde leeftijd van de Feyenoord-selectie?

De Rotterdammers hebben dit seizoen een gemiddelde leeftijd van 24,3 jaar. De concurrenten van PSV hebben een opvallend hoger gemiddelde dan Feyenoord. De gemiddelde leeftijd van de Eindhovenaren is 26,5 jaar. De gemiddelde leeftijd van Ajax ligt op de 22,6 jaar.