Nieuws

Klopp vertrekt bij Liverpool: wat zijn potentiële nieuwe clubs voor de Duitser?

Klopp vertrekt bij Liverpool: wat zijn potentiële nieuwe clubs voor de Duitser?

26 januari - 15:55 Laatste update: 15:56

Jürgen Klopp heeft aangekondigd aan het einde van het seizoen te stoppen als hoofdtrainer van Liverpool FC. De ploeg heeft onder leiding van de 56-jarige trainer grote succesen beleefd, maar wat is de volgende stap voor Klopp? VoetbalNieuws.nl zoekt het voor je uit.

Liverpool heeft onder leiding van Klopp de prijzenkast aardig kunnen vullen. 'The Reds' hebben na een lastige tijd de Premier League in het seizoen 2019/2020 gewonnen. Ook Internationaal maakte de ploeg van de Duitser het waar. De club won de Champions League, De UEFA Supercup en de FIFA Club World Cup. Veel clubs zullen geïnteresseerd zijn in de diensten van de succestrainer, maar voor Engelse clubs heeft Klopp een slechte mededeling. "Ik zal nooit, maar dan ook nooit een andere club in Engeland trainen dan Liverpool", zo meldt de trainer tijdens een interview met Liverpool Media.

Borussia Dortmund

Borussia Dortmund is een oude bekende van Klopp. De Duitse oefenmeester werd met Die Borussen maar liefst twee keer kampioen in de Bundesliga. Ook wist hij de Duitse Beker en twee keer de Duitse Supercup in ontvangst te nemen. De 56-jarige trainer heeft nog steeds een speciaal plekje in zijn hart voor Dortmund, zo liet hij weten in een interview met BILD uit 2023. "Ik vergeet nooit wat ik daar heb meegemaakt. Met de trofee de stad rondgaan is één van de hoogtepunten van mijn carrière. Ik hoop dat de fans, coach en spelers hetzelfde mogen meemaken", zo vertelde hij over het kampioensduel van Dortmund afgelopen seizoen.

Duitsland Nationaal team

Duitsland heeft met Julian Nagelsmann nog een relatief nieuwe bondscoach voor de groep staan. De 36-jarige Duitser tekende in september 2023 zijn contract als bondscoach, nadat hij in maart nog werd ontslagen bij Bayern München. Het contract van Nagelsmann loopt tot en met het EK van 2024. Na het Europees Kampioenschap zou er dus wellicht een deur open staan voor Klopp als bondscoach van Die Mannschaft, mochten zij net zo slecht presteren als op het afgelopen WK.

Andere Europese topclubs

Andere clubs die mogelijk geïnteresseerd zullen zijn in de komst van Klopp, zijn ploegen die momenteel niet naar behoren presteren en dus wellicht in de zomer op zoek zullen gaan naar een nieuwe trainer. FC Barcelona staat momenteel op een derde plek in La Liga. Trainer Xavi Hernández krijgt al geruime tijd kritiek om de oren van Spaanse media, door de mindere prestaties dit seizoen. Hierdoor zal Barcelona misschien met een schuin oog naar een nieuwe trainer kijken. Een andere club die het dit seizoen lastig heeft is AC Milan. De club staat op de derde plek in de Serie A en heeft momenteel een achterstand van zeven punten op koploper Juventus.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!