Nieuws

Ten Hag heeft hoop: deze transfer-statistiek heeft De Ligt op zijn naam staan

Ten Hag heeft hoop: deze transfer-statistiek heeft De Ligt op zijn naam staan

20 januari - 10:52 Laatste update: 11:09

Matthijs de Ligt lijkt Bayern München in de zomer te gaan verlaten. De Nederlander staat hoog op het lijstje van Manchester United en zou bij een transfer bij de volgende topclub aan de slag gaan. VoetbalNieuws deelt je de opvallende transferstatistieken van de verdediger.

De Ligt krijgt het niet voor elkaar om een basisplaats af te dwingen bij Bayern en moet dit seizoen veelal vanaf de bank toekijken. Ondanks het feit dat de club hem nog met enige bombarie binnenhaalde, krijgen Dayot Upamecano en aanwinst Kim Min-Jae de voorkeur.

Welke opvallende transfer-statistiek heeft De Ligt achter zijn naam staan?

De Ligt is nog altijd pas 24 jaar oud, maar mag zich wel de duurste Nederlander aller tijden noemen. Althans, als je de betaalde bedragen voor hem bij elkaar optelt. Voor de Nederlander werd in totaal 152,5 miljoen euro betaald in twee absolute toptransfers.

Eerst betaalde Juventus maar liefst 85,5 miljoen euro voor de Nederlander aan Ajax. Daarmee is De Ligt de op twee na duurste vertrekker uit Amsterdam na Frenkie de Jong en Anthony. Dit terwijl Juventus in de geschiedenis van de club enkel voor Cristiano Ronaldo en Gonzalo Higuaín meer betaalde.

Juventus verdiende op zijn beurt ook weer eens 67 miljoen euro toen Bayern München aanklopte. Enkel voor Zinédine Zidane en Paul Pogba werden meer miljoenen gevangen. De Beierse club zit al jaren op de centen, maar voor de Nederlandse verdediger werd de knip getrokken. Wederom op plaats drie zien we De Ligt in de statistiek van duurste inkomende transfers van Bayern. Voor zijn voormalige concurrent Lucas Hernández en Harry Kane werd meer betaald.

Cumulatief duurste Nederlanders:

1. Matthijs de Ligt: 152,5 miljoen euro
2. Virgil van Dijk: 103,1 miljoen euro
3. Frenkie de Jong: 86 miljoen euro
4. Arjen Robben: 82,3 miljoen euro
5. Nathan Aké: 68,9 miljoen euro