Breaking news

Matusiwa maakt overstap binnen Frankrijk: Stade Rennes haalt middenvelder binnen

Matusiwa maakt overstap binnen Frankrijk: Stade Rennes haalt middenvelder binnen

22 januari - 21:19

Azor Matusiwa heeft zijn gewenste transfer binnen. Stade Rennes presenteerde de rechtspoot zojuist op haar officiële kanalen. De 25-jarige verdedigende middenvelder komt over van Stade de Reims.

De oud-speler van onder andere De Graafschap, Jong Ajax en FC Groningen vertrok in augustus 2021 naar het Franse Stade de Reims. Voor die club speelde de Angolese Nederlander 78 wedstrijden waarin hij tweemaal het net wist te vinden en ook twee doelpunten voorbereidde.

Vorige week maakte de Franse krant L’Equipe al melding van de deal tussen Rennes en Reims. Dit akkoord beslaat een bedrag van ongeveer zestien miljoen euro, met daarbovenop nog vier miljoen in bonussen. Op dat moment was er nog geen overeenkomst tussen club en speler, maar ook dat is inmiddels in kannen en kruiken. In de afgelopen maanden werd hij nog meermaals in verband gebracht met een mogelijke terugkeer naar Ajax, waar hij in de jeugdopleiding speelde. De Amsterdammers haalden met Jordan Henderson echter een meer ervaren kracht binnen.

Met deze transfer komt Matusiwa terecht in een moeizaam draaiend team. Stade Rennes bezet momenteel de tiende plek in Ligue 1 en heeft in achttien wedstrijden slechts vijf keer gewonnen. Wel kwalificeerde Rennes zich voor de tussenronde van de Europa League, waar een tweeluik met Italiaanse topclub AC Milan wacht. Matusiwa zal bij zijn nieuwe club gaan samenspelen met spelers als Steve Mandanda, Nemanja Matic en Amine Gouiri.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!