Nieuws

Deze straf heeft Lazio gekregen wegens racisme tegen Lukaku tijdens stadsderby

Deze straf heeft Lazio gekregen wegens racisme tegen Lukaku tijdens stadsderby

12 januari - 16:05

De Italiaanse voetbalbond FIGC heeft Lazio een flinke straf opgelegd, na racisme richting Romelu Lukaku. Tijdens de stadsderby (1-0) van afgelopen woensdag in de Coppa Italia kreeg de spits van AS Roma apengeluiden richting zijn adres. Welke straf Lazio nu moet uitzitten, neemt VoetbalNieuws met je door.

Dat de Derby della Capitale extra verhit is, bleek in de kwartfinales van het Italiaanse bekertoernooi nog maar eens. Tijdens de blessuretijd van de tweede helft werden er nog eens drie rode kaarten uitgedeeld, waar bij Lazio aanvaller Pedro op de bon werd geslingerd , waar aan de kant van AS Roma het duo Sardat Azmoun en Gianluca Mancini het moesten vergelden. Buiten het veld was het ook raak. Voorafgaande van de stadsderby ging het al mis op de tribunes, waar supporters elkaar bekogelde met vuurwerk. Daar bovenop kwamen ook nog eens de racistische geluiden richting het adres, waar Lazio nu voor beboet is.

Straf voor Lazio na racisme jegens Lukaku

Op 28 januari moet tijdens de topper tegen Napoli de harde kern van Lazio leeg blijven, zo luidt de staf van de FIGC. De voetbalbond noemt het gedrag van de Lazio-aanhang 'lomp, beledigend en racistisch'.