Nieuws

Dit vindt de harde kern van Ajax van de wereldwijde schorsing van Overmars

Dit vindt de harde kern van Ajax van de wereldwijde schorsing van Overmars

10 januari - 21:44 Laatste update: 22 januari - 18:15
2

Na de wereldwijde schorsing van Marc Overmars stromen de reacties binnen, zo ook die van de harde kern van Ajax. Wat vinden de Amsterdam Ultra's van het besluit van de FIFA? VoetbalNieuws laat het je zien. 

In februari van 2022 moest Overmars vertrekken bij Ajax vanwege grensoverschrijdend gedrag en ging de technisch directeur aan de slag bij Royal Antwerp. Wel meldde de KNVB begin december van 2023 de zaak aan de FIFA. Daarmee leek de zaak afgedaan, maar de FIFA maakte 9 januari bekend dat de schorsing wereldwijd zal gaan gelden. Het houdt in dat Overmars het komende jaar niet meer actief mag zijn in de voetballerij.

Wat vindt de harde kern van Ajax van de schorsing van Overmars?

De Amsterdam Ultra's, de harde kern van Ajax, heeft ook gereageerd op het besluit. De ultra's voegen zich duidelijk bij het kamp Overmars. 'Wij staan achter jou', is geschreven op de Instagram-pagina van de groep. 'Marc one of us! Overmars voor altijd Ajacied', is ook te lezen op een spandoek. Het account van de Amsterdam Ultra's deelt een story van Ajaxnoordb, de supportersgroep die de vakken 112 tot en met 116 bezetten. 

Het is nog niet duidelijk wat voor gevolgen de schorsing van Overmars heeft bij Royal Antwerp. De Nederlander beleefde samen met Marc van Bommel een succesvol seizoen en wist de landtitel in België te veroveren.