Nieuws

Wie is Matheus Martinelli, de speler die volgens Braziliaanse media naar Ajax kan?

Wie is Matheus Martinelli, de speler die volgens Braziliaanse media naar Ajax kan?

4 januari - 22:38 Laatste update: 5 januari - 10:49

Matheus Martinelli, ookwel Martinelli, zou volgens Braziliaanse media wel eens een transfer naar Ajax kunnen maken. De Amsterdammers zouden de 22-jarige Braziliaanse middenvelder al een tijdje volgen en nu mogelijk toe willen slaan. Wie is deze Martinelli eigenlijk? VoetbalNieuws.nl stelt hem aan je voor.

Achtergrond en spelerscarrière

De op 5 oktober 2001 geboren Martinelli vindt zijn wieg in São Paulo. In 2013 begint hij met voetballen bij Marílla, waarna hij via Osvaldo Cruz en Grêmio bij Fluminense belandt. Bij de topclub uit Rio de Janeiro doorloopt hij het laatste deel van de jeugdopleiding totdat hij op 1 december 2020, op 19-jarige leeftijd, zijn debuut maakt in het eerste.

In de jaren na zijn debuut is hij een vaste waarde geworden voor Fluminense. Op moment van schrijven staat de teller op liefst 136 wedstrijden in het eerste van de club en vormt hij momenteel een trio op het middenveld met oud-gediende Ganso én supertalent André, die een waarde vertegenwoordigd van 35 miljoen euro en in de belangstelling staat van Liverpool.

Ook de fervent voetbalkijker die de Braziliaanse competitie niet op het netvlies volgt kan Martinelli de laatste weken in actie hebben gezien. Hij won de finale van de Copa Libertadores tegen Boca Juniors en kwam in actie op het WK voor clubteams. Martinelli stond de hele wedstrijd op het veld in de met 4-0 verloren finale van het Manchester City van Nathan Aké. Voor het nationale elftal van Brazilië kwam hij nog niet uit.

Contract en situatie

Martinelli verlengde een jaar geleden voor het laatst zijn contract. Dat deed hij tot en met december 2025, wat betekent dat Ajax wel eens een flinke transfersom op tafel zal moeten leggen. Bieden kan vanaf zeven miljoen euro, aangezien zijn waarde volgens Transfermarkt op die som wordt geschat.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Matheus Martinelli 🇧🇷🇮🇹 (@martinelli.08)

Wat voor speler is Martinelli en wat wordt er over hem gezegd?

Martinelli is een speler die normaliter als nummer acht speelt. Zijn voormalig manager Marcão, die hem liet debuteren bij Fluminense, noemde hem ‘een speler die dertig jaar oud lijkt gezien zijn spelintelligentie’. Dat strookt met de bijnaam die de fanbase van Fluminense hem heeft gegeven: Xavinelli, vernoemd naar Xavi, de legende van FC Barcelona.

Mocht Ajax daadwerkelijk toeslaan, dan zou het betekenen dat Martinelli de concurrentie aan moet gaan met Kenneth Taylor, Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic. Veel scoren doet de Braziliaan in ieder geval niet. De teller staat op acht officiële doelpunten.