Nieuws

Wat zijn volgens ChatGPT de potentiële kandidaten om trainer bij Ajax te worden?

Wat zijn volgens ChatGPT de potentiële kandidaten om trainer bij Ajax te worden?

6 januari - 21:44 Laatste update: 19:58

ChatGPT heeft de potentiële opvolgers voor John van 't Schip op een rijtje gezet. De huidige trainer van Ajax maakt dit seizoen af, waarna er door het bestuur van de Amsterdammers gezocht zal gaan worden naar een vervanger. Wie zijn de kandidaten die het stokje volgens ChatGPT over moeten nemen? VoetbalNieuws zocht het voor je uit.

Op basis van kunstmatige intelligentie, ook wel bekend als AI, kan ChatGPT bijna elke vraag juist beantwoorden. Nu mag ChatGPT aan de slag met de vraag welke trainer de potentiële opvolger is van John van 't Schip bij Ajax.

Erik ten Hag

De huidige manager van Manchester United heeft het bij Ajax over het algemeen erg goed gedaan. Hij nam de leiding in december 2017 en speelde een cruciale rol in het succes van Ajax in het seizoen 2018/2019. Onder zijn leiding bereikte Ajax de halve finales van de UEFA Champions League, waar ze nipt werden uitgeschakeld door Tottenham Hotspur. De resultaten bij United zijn erg wisselend waardoor Erik ten Hag op veel kritiek kan rekenen van de Engelse media. Mocht de 53-jarige trainer dit seizoen nog ontslagen worden, dan kan hij vast en zeker op een belletje uit Amsterdam rekenen.

Erik ten Hag als trainer van Manchester United

Frank de Boer

Een andere voormalig trainer van Ajax is Frank de Boer. Ook hij heeft verschillende successen behaald met de club. De Boer was hoofdtrainer van de Amsterdammers van 2010 tot 2016. Onder zijn leiding won Ajax vier opeenvolgende Eredivisie-titels van 2010 tot 2014. Hij stond bekend om zijn benadering van jeugdontwikkeling en had succes met het inpassen van jonge talenten in het eerste team. Volgens zaakwaarnemer Guido Albers heeft De Boer wel interesse in een terugkeer bij de Amsterdammers en dit maakt hem een sterke kandidaat als opvolger van Van 't Schip.

Frank de Boer als hoofdtrainer van Al Jazira

Henk ten Cate

Henk ten Cate wordt genoemd als een potentiële Ajax-trainer vanwege zijn uitgebreide ervaring als voetbalcoach, zowel nationaal als internationaal. Met een bewezen trackrecord en bekendheid met de Nederlandse voetbalcultuur zou Ten Cate kunnen bijdragen aan het tactische succes van Ajax. Zijn focus op jeugdontwikkeling sluit ook aan bij de traditionele Ajax-filosofie. Al deze factoren maken hem een aantrekkelijke kandidaat voor de rol van hoofdtrainer bij de club.

Henk ten Cate als hoofdtrainer

Peter Bosz 

Ook Peter Bosz wordt overwogen als nieuwe Ajax-trainer. Zijn aanvallende speelstijl sluit naadloos aan bij de clubfilosofie, en zijn eerdere ervaring bij Ajax voegt een vertrouwd element toe. Met de Amsterdammers wist Bosz de Europa Leaguefinale te bereiken. Ondanks dat de zestigjarige Bosz nu hoofdtrainer is van PSV ziet ChatGPT hem nog steeds als kandidaat bij Ajax.

Peter Bosz als hoofdtrainer van PSV