Transfernieuws

'Here we go': Lloris verlaat Tottenham na elf jaar en tekent in Amerika

'Here we go': Lloris verlaat Tottenham na elf jaar en tekent in Amerika

29-12-2023 17:09

Hugo Lloris vervolgt zijn carrière bij Los Angeles FC. Dat heeft transferexpert Fabrizio Romano zojuist bekendgemaakt met zijn welbekende kreet 'here we go'. De Franse doelman vertrekt na elf jaar bij Tottenham Hotspur.

De geruchten over een mogelijke overstap van Lloris naar de Verenigde Staten hingen al enige tijd in de lucht, maar worden nu dus bevestigd. Romano schrijft op X dat er een mondeling akkoord is bereikt tussen alle partijen. De 37-jarige keeper tekent een contract voor één jaar, met een optie voor extra jaren. Het papierwerk wordt naar verwachting snel in orde gemaakt.

Lloris geldt al jaren als één van de beste doelmannen ter wereld en was het afgelopen decennium als aanvoerder ook hét gezicht van The Spurs. Hij speelde in totaal 444 officiële wedstrijden voor de Londenaren en hield daarin 151 keer de nul. Met het Franse nationale elftal werd hij in 2018 wereldkampioen. In het huidige seizoen raakte hij bij Tottenham achter Guglielmo Vicario uit de gratie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!