Nieuws

Ervaring op doen of een transfer verdienen: zo presteren de huurlingen van Ajax

Ervaring op doen of een transfer verdienen: zo presteren de huurlingen van Ajax

18 januari - 11:45 Laatste update: 25-12-2023 21:30

Afgelopen zomer stuurde Ajax enkele spelers op huurbasis weg uit Amsterdam. Spelers die na een seizoen niet wisten te overtuigen, of jongelingen die elders ervaring op mochten gaan doen. VoetbalNieuws neemt de prestaties van de Ajax-huurlingen door.

Francisco Conceição en Jorge Sánchez

Als groot talent werd Francisco Conceição in de zomer van 2022 naar Ajax gehaald. Echter pakte de transfer niet goed uit en kon de Portugees op huurbasis vertrekken. FC Porto haalde de 21-jarige aanvaller terug en bedwong een aankoopoptie. Na zijn terugkeer in Porto zorgde Conceição al voor vier doelpunten en vier assists in 21 wedstrijden. Voor FC Porto bleef het afgelopen zomer niet bij één deal, waar het ook een huurdeal met optie tot koop bedong voor Jorge Sánchez. De 26-jarige verdediger wist na een seizoen ook niet te overtuigen in Amsterdam en mocht zo vertrekken. In Portugal kwam de Mexicaan al twaalf keer in actie.

Owen Wijndal

Ook de transfer van Owen Wijndal naar Ajax pakte niet uit zoals gehoopt. Een jaar na zijn overstap van AZ naar Amsterdam mocht de linksachter alweer vertrekker. Royal Antwerp nam de 24-jarige verdediger op de slotdag van de zomerse transfer op huurbasis over. Na zeventien optredens staat de teller van Wijndal nog op nul assists of doelpunten.

Naci Ünüvar

Na een periode bij Trabzonspor, vertrok Naci Ünüvar afgelopen zomer wederom op huurbasis bij Ajax. Dit keer ging FC Twente aan de haal met de twintigjarige aanvaller. De Turk is in twaalf optredens al goed voor drie doelpunten, waaronder één tegen Ajax, en twee assists. 

Youri Baas

Voor Youri Baas lijkt de overstap op huurbasis naar NEC goed uit te pakken. In veertien optredens wist de twintigjarige aanvaller al voor drie doelpunten en één assist te zorgen.

Christian Rasmussen

Afgelopen zomer keerde Christian Rasmussen terug naar waar het voor de Deen allemaal begon, namelijk FC Nordsjaelland. In de zomer van 2019 haalde Ajax de spits nog naar Amsterdam, waar hij al drie keer voor in actie kwam. Afgelopen zomer haalde de Deense club hun talent terug en bedong een aankoopoptie. Terug bij Nordsjaelland kwam de twintigjarige al twintig keer in actie en zorgde daarin voor zes doelpunten en twee assists.

Georges Mikautadze

Een halfjaar na zijn transfer naar Ajax keerde Georges Mikautadze alweer op huurbasis terug naar FC Metz. Op 14 januari kwam de spits weer in actie in Frankrijk, maar wist in negentig minuten tegen Toulouse (0-1) niet te scoren.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!