Nieuws

Blijven of vertrekken: deze Nederlanders beschikken over een aflopend contract

Blijven of vertrekken: deze Nederlanders beschikken over een aflopend contract

28-12-2023 09:10 Laatste update: 12 april - 11:00

Het einde van het seizoen komt steeds dichterbij. Daardoor staan voetballers met een aflopend contract voor een serieuze keuze: blijven ze of vertrekken ze? Ook levert dit voor de club een serieus hoofdpijndossier op. Verkopen ze de speler voor geld, of laten ze hem gratis vertrekken. Dit geldt ook voor een aantal Nederlandse spelers. VoetbalNieuws neemt een paar interessante spelers met je door.

Kenny Tete

Mocht Fulham het willen, dan kan het er zelf voor kiezen om het aflopende contract van Kenny Tete te verlengen. De verdediger maakte in 2022 de overstap van Olympique Lyon naar de Premier League. In totaal speelde Tete al 88 wedstrijden voor de club uit Londen, waarmee hij in het seizoen 2021/22 kampioen werd van de Championship. Met 28 jaar is de 14-voudig international nog een interessante optie voor mening clubs.

Marten de Roon en Hans Hateboer

Voor Marten de Roon zou een terugkeer naar Nederland een serieuze optie zijn. Ajax zou de middenvelder afgelopen winter namelijk nog graag naar Amsterdam willen halen. In 2015 haalde Atalanta de inmiddels 42-voudig international naar Italië. Een jaar later nam Middlesbrough de middenvelder over, waarna De Roon een jaar later weer terugkeerde in Bergamo. Over twee periodes droog De Roon het shirt van Atalanta al meer dan 330 keer en beschikt nu over een aflopend contract . Datzelfde geldt voor Hans Hateboer, die na zijn overstap in 2017 al meer dan 2030 keer in actie kwam voor de Italianen. Komende zomer kan er zomaar eens een einde aan zijn verblijf komen. De rechtsachter werd nog als transfervrije optie voor Juventus werd beschouwd.

Davy Klaassen

Inter heeft de toekomst van zomeraanwinst Davy Klaassen zelf in handen. Op de laatste dag van de transfermarkt maakte de middenvelder transfervrij de overstap van Ajax naar Milaan, waar hij een contract van één jaar tekende. De 41-voudig international ging daarin akkoord met een cluboptie van één extra jaar. Na een half jaar droeg Klaassen het zwart-blauwe shirt zestien keer.

Gijs Smal

In maart 2023 werd het aflopende contract van Gijs Smal nog met één jaar verlengd, maar de verdediger vertrekt komenden zomer als nog bij FC Twente. De club wilde de 26-jarige verdediger graag in Enschede behouden, maar slaagde er niet in om hem te overtuigen. Zijn volgende club lijkt Feyenoord te gaan worden.  Afgelopen seizoen was Smal met zijn tien asissts en twee doelpunten nog een sterkhouder in Enschede, waar zijn teller dit seizoen nog op maar op twee assists staat. 

Dani de Wit

Komende zomer lijkt AZ afscheid te gaan nemen van Dani de Wit, waar de aanvallende middenvelder met een aflopend contract mogelijk zelfs in de winter al lijkt te kunnen vertrekken. De Wit moest de laatste wedstrijden onder Pascal Jansen vaak genoegen nemen met invalbeurten, maar is sinds de aanstelling van Maarten Martens niet meer uit de basis te denken. De middelvelder, die in 183 wedstrijden goed is voor 45 doelpunten en 21 assists, is geliefd onder de aanhang van AZ, maar lijkt dus steeds minder speeltijd te krijgen. 

Nederlanders met aflopend contract

- Javairô Dilrosun, América
- Jairo Riedewald, Crystal Palace
- Shurandy Sambo, PSV
- Thomas Ouwejan, Schalke 04
- Timothy Fosu-Mensah, Bayer Leverkusen
- Kevin Strootman, Genoa
- Mats Seuntjens, RKC
- Etienne Vaessen, RKC
- Gabriel Misehouy, Ajax
- Deyovaisio Zeefuik, Hertha BSC
- Jeroen Zoet, Spezia
- Ricky van Wolfswinkel, FC Twente
- Melayro Bogarde, Hoffenheim

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!