Nieuws

Sneijder denkt opnieuw aan overname FC Den Bosch: Zelfde bereidheid als toen

Sneijder denkt opnieuw aan overname FC Den Bosch: "Zelfde bereidheid als toen"

19-12-2023 10:45
1

Wesley Sneijder stond drie jaar geleden al in de media met de wens om FC Den Bosch over te nemen en nu denkt de recordinternational er opnieuw aan de club weer naar de top te brengen. Zakenpartner Ebert Dollevoet spreekt over de ambitie van de voormalig middenvelder. 

In gesprek met het Brabants Dagblad neemt Dollevoet geen blad voor de mond: Sneijder is écht geïnteresseerd. "Maar als we het doen, doen we het goed. Niet half. Het is helemaal, of helemaal niet. Wij hebben dezelfde bereidheid als toen. Het gaat ons om de club en niets anders. We willen schoon schip maken en structuur aanbrengen", aldus de zakenpartner van Sneijder.

Den Bosch staat voorlaatste in de Keuken Kampioen Divisie en is in slechte doen. In 2001/2002 en 2004/2005 speelde de club nog in de Eredivisie, maar de afgelopen jaren staat de club in het rechterrijtje van de KKD. Dollevoet stelt dat Sneijder alles aan wil pakken. "Met goeie mensen de club van bovenaf opnieuw opbouwen. Van bovenaf ja, want je moet bovenin beginnen. Daar moeten de goeie mensen zitten. Mensen met voetbalverstand, zoals Wesley. En geen mensen die niks van voetbal weten en alleen maar een groot ego hebben. Met al zijn contacten in de voetbalwereld kan Wesley de club er weer bovenop helpen. En dat wil hij ook."