Nieuws

Griekse fans van AEK mishandelen drie Ajax-fans na 'interventie' voor laserpen

Griekse fans van AEK mishandelen drie Ajax-fans na 'interventie' voor laserpen

15-12-2023 09:10

Tijdens het duel tussen Ajax en AEK Athene (3-1) zijn er drie Amsterdamse stewards mishandeld. De Griekse aanhang is verantwoordelijk voor deze tragedie.

De taferelen kwamen tot stand toen drie stewards wilden ingrijpen in het uitvak. Er werd, net als in Athene, met laserpennen geschenen en die wilden de werknemers de fans ontnemen. Dat werd op zijn zachtst gezegd niet in dank afgenomen.

'In het uitvak ontstond rond 21.30 uur een opstootje na een interventie door stewards vanwege het gebruik van een laserpen door Griekse supporters', aldus de politie Amsterdam op hun website. 'Hun agressie richtte zich daarna tegen stewards in de Johan Cruijff ArenA. Drie stewards werden mishandeld en raakten gewond. Zij zullen op korte termijn aangifte doen', klinkt het.

Naast deze 'interventie' werden er nog een hoop andere supporters aangehouden. Liefst 140 Amsterdamse fans gingen in de boeien na het slopen van een metro.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!