Nieuws

Bergkamp sluit Ajax-terugkeer uit: 'Heb nu zoiets van, dat heb ik al gehad'

Bergkamp sluit Ajax-terugkeer uit: 'Heb nu zoiets van, dat heb ik al gehad'

09-12-2023 14:56 Laatste update: 16:13

Dennis Bergkamp gaf recent aan te willen terugkeren in de voetballerij. Desondanks sluit de legendarische oud-voetballer een nieuwe periode bij Ajax uit, zo geeft hij aan in gesprek met ESPN. Waar de toekomst van Bergkamp dan ligt, dat weet het voetbalicoon zelf ook nog niet.

"Ik heb Ajax al voor een lange periode gedaan. Dat is best succesvol geweest en op een gegeven moment abrupt geëindigd", begint Bergkamp bij ESPN. "Ik heb nu zoiets: dat heb ik gehad. Er moet wel heel veel gebeuren om daar opnieuw zo'n succesvolle periode te krijgen. Ik heb destijds mijn bijdrage geleverd om daarin te stappen, om radicaal dingen te veranderen en mijn naam daaraan gegeven. Een tweede keer zie ik dat niet gebeuren. Dat sluit ik uit." Na zijn periode als voetballer in Amsterdam keerde Bergkamp tussen 2009 en 2011 in een verschillende trainersrollen terug bij Ajax, waarna hij tot eind 2017 als assistent-trainer van Frank de Boer en later Peter Bosz gold. Na het ontslag van Bosz vertrok Bergkamp uit de technische staf, maar bleef lid van het technische hart. Eind december viel echter toch het doek voor Bergkamp, die op non-actief werd gezet.

Zijn laatste functie binnen de voetballerij was tussen maart en juni 2019 als assistent-trainer van Almere City, waar zijn toen Mitchel destijds speelde. Nu kribbelt een functie weer bij Bergkamp. "Ik weet niet of het in Nederland of het buitenland zal zijn. In het buitenland heb ik natuurlijk ook de nodige connecties. Ik weet nog niet waar ik aan de slag zal gaan", vervolgt de oud-voetballer. "Het is niet dat ik een uitgedacht plannetje heb. Ik heb geen idee. Ik heb de afgelopen jaren een heerlijke tijd gehad'", doelend aan zijn tijd met familie. "In de toekomst wil ik graag weer wat doen, dat zal in het voetbal zijn. Of dat in Nederland zal zijn? Die kans is klein."

Zelf ziet de 54-jarige Bergkamp wel iets in een brugfunctie tussen jeugd- en topvoetbal. "Dit is geen sollicitatie of iets dergelijks, maar dit zal wel iets zijn waar ik in de toekomst zal belanden."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!