Nieuws

Harde aanpak supportersgeweld: drie jaar geen uitfans welkom bij Limburgse derby

Harde aanpak supportersgeweld: drie jaar geen uitfans welkom bij Limburgse derby

08-12-2023 12:14
1

Het supportersgeweld tijdens de Limburgse derby tussen Roda JC en MVV is hard aangepakt. De komende drie jaar zijn er geen uitsupporters welkom bij de wedstrijd, zo heeft de lokale driehoeken besloten. In overleg met van de burgmeesters van Kerkrade en Maastricht met de clubs, politie en justitie klinkt deze ingreep als de enige oplossing.

"Ondanks alle maatregelen en onderlinge afspraken hebben we gezien dat een groep relschoppers voor ongeregeldheden zorgt", begint burgemeester Petra Dassen van Kerkrade, valt te lezen bij het Algemeen Dagblad. "We kunnen dus helaas niet anders dan deze maatregel treffen. Heel zuur, want voor de echte beleving bij een sportieve derby hoort ook uitpubliek." De laatste jaren gaat het steeds mis tijdens de confrontatie tussen Roda JC en MVV, waar het afgelopen november wederom raak was in Kerkrade.

Burgemeester Wim Hillenaar van Maastricht deelt de mening van zijn collega. "De politiemanschappen die noodzakelijk zijn om deze voetbalwedstrijden in goede banen te leiden staan in geen enkele verhouding meer", meent Hillenaar. "En desondanks worden in en buiten de stadions toch vernielingen verricht. Dit is niet langer te verantwoorden." Om het supportersgeweld in de kiem te smoren wijst de burgemeester nog maar één mogelijkheid aan. "Om dit te voorkomen is deze maatregel om de komende jaren zonder uitpubliek te spelen de enige oplossing."

Op 17 maart staat de eerstvolgende derby tussen MVV en Roda JC in de Keuken Kampioen Divisie op het programma.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!