Nieuws

Vreemd nieuws bij City: geblesseerde speler opgenomen in selectie WK voor clubs

Vreemd nieuws bij City: geblesseerde speler opgenomen in selectie WK voor clubs

06-12-2023 21:15 Laatste update: 21:15

Kevin de Bruyne is door Manchester City opgenomen in de selectie voor het Wereldkampioenschap voor clubteams. De Belg is sinds het eerste duel van het Premier League-seizoen uitgeschakeld door een hamstringblessure. Het toernooi begint 12 december.

Nadat De Bruyne zijn blessure had opgelopen werd hij in augustus geopereerd aan zijn been. Later zei de Belgische middenvelder dat hij hoopte begin 2024 terug te keren. Niets blijkt dus minder waar. In de selectie die Manchester City naar buiten bracht voor het WK voor clubteams is de naam van Kevin de Bruyne ook op de lijst gezet.

'We missen slechts één trofee om de cirkel rond te maken en alle titels te winnen. De stemming in het team is de beste die ik me kan herinneren sinds vele, vele jaren', zegt trainer Pep Guardiola op de website van FIFA. 'Het toernooi is heel belangrijk en prestigieus. Het is niet gemakkelijk om je te kwalificeren en zeker niet makkelijk om te winnen.'

Zelf begint Manchester City pas het toernooi in de halve finale. Verdere deelnemers zijn: Al-Ittihad, Auckland City, Club León, Al Ahly, Urawa Red Diamonds en Fluminense. Tijdens de vorige editie was Real Madrid in de finale met 5–3 te sterk voor Al-Hilal. Op 22 december zal de finale gespeeld worden in Jeddah.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!