Nieuws

''Pusic-effect' bij Feyenoord wordt overschat: 'Dat valt allemaal reuze mee''

''Pusic-effect' bij Feyenoord wordt overschat: 'Dat valt allemaal reuze mee''

05-12-2023 17:02 Laatste update: 17:58
4

Martijn Krabbendam vindt het overdreven dat er over een 'Pusic-effect' binnen Feyenoord wordt gesproken. Sinds het vertrek van de assistent-coach naar Shakhtar Donetsk behalen de Rotterdammers aanzienlijk minder resultaat, maar volgens de clubwatcher van Voetbal International staat dat niet met elkaar in verband.

Pusic koos er begin vorige maand voor om Feyenoord te verlaten en als hoofdcoach het avontuur aan te gaan bij de Oekraïners. De 52-jarige oefenmeester is zodoende actief in de Champions League en kon zijn salaris verdubbelen.

In de Dick Voormekaar Podcast bespreekt Krabbendam samen met Michel van Egmond de vraag van een bezorgde luisteraar. Of Pusic niet meer wordt gemist dan men aanvankelijk dacht. "Nee!", klinkt het enigszins cynisch. "Het is toch niet zo dat nu Pusic weg is, Slot denkt; oh jee, welke training moet ik nu vandaag geven? Dat valt allemaal reuze mee. Vroeger werden die assistenten aangenomen om de pionnetjes recht te zetten, dat is nu wel anders omdat je geacht wordt om de trainer uit te dagen. Maar of dat nou Pusic is of Sipke Hulshoff…"

"Pusic was een trainer die goed lag bij de spelers", voegt hij eraan toe. "Ze vonden hem allemaal een aardige gozer, maar zelfs Pusic heeft twee wedstrijden verloren in de competitie met Shakhtar. Wees gerust, we kunnen door zonder Pusic. Slot heeft het allemaal onder controle, dat blijkt ook uit de cijfers omdat Feyenoord het daarin ongeveer net zo goed doet als vorig jaar."

Bekijk de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Kevin Hofland, Willy van de Kerkhof, een terugblik op Feyenoord - PSV, de buitenkansjes op de transfermarkt voor Ajax én de top drie grootste talenten uit de Eredivisie!