Waar wordt het restant van AZ - NEC uitgezonden en hoe laat begint het duel?

06-12-2023 13:28 Laatste update: 13:26

AZ kwam tegen FC Utrecht niet verder dan een 1-1 gelijkspel. In de Europa League werd er wel met 1-0 gewonnen, maar op woensdagavond moeten de Alkmaarders de tweede nederlaag van het seizoen proberen te voorkomen tegen NEC. Hoe laat begint het restant van dit duel en waar wordt het live uitgezonden? VoetbalNieuws dient als je tv-gids.

Op zondagavond 29 oktober leek er geen vuiltje aan de lucht voor NEC. De ploeg van Rogier Meijer had een 1-2 voorsprong en er moesten nog dertig seconden reguliere speeltijd gespeeld worden. Bas Dost en Magnus Mattsson hadden voor de doelpunten gezorgd, maar in de laatste seconden van de wedstrijd sloeg het noodlot toe. Dost zakte in elkaar door een ontstoken hartspier en moest minutenlang op het veld behandeld worden. Scheidsrechter Jeroen Manschot besloot toen het duel te staken.

Iets meer dan één maand later moet NEC dus voor een halve minuut van de reguliere speeltijd en de minimale extra tijd van vijf minuten naar Alkmaar. De laatste zeven wedstrijden won de ploeg al niet meer, maar er werd maar twee keer verloren. De andere duels werden allemaal gelijkgespeeld. In de vijf gelijkespelen was er telkens sprake van een krankzinnige slotfase. Precies daarop zal AZ hopen, want met nog minimaal vijf minuten te spelen is er nog van alles mogelijk.

AZ - NEC live op tv

AZ – NEC gaat op woensdag 6 december om 19:00 uur verder in het AFAS Stadion. De wedstrijd wordt live uitgezonden op ESPN 1 en begint met de stand van 1-2. VoetbalNieuws doet via Langs de Lijn tevens verslag. Het daarvoor bestemde liveblog komt te zijner tijd online.