Nieuws

De scenario's voor Ajax: dit moeten de Amsterdammers doen voor overwintering

De scenario's voor Ajax: dit moeten de Amsterdammers doen voor overwintering

30-11-2023 23:02 Laatste update: 13-12-2023 14:51

Ajax heeft donderdagavond in Europa een duidelijk opdracht: er moet gewonnen worden om Conference League-voetbal in Amsterdam mogelijk te maken. VoetbalNieuws.nl neemt de mogelijke scenario’s met je door!.

Ajax staat momenteel met twee punten onderaan in de poule. AEK staat er twee punten boven, Brighton & Hove Albion en Olympique Marseille zijn al zeker van overwintering in de Europa League en zullen 14 december gaan uitmaken wie er eerste wordt in de groep. 

Scenario 1: op naar de Conference League

Ajax staat met twee punten laatste in de groep, maar AEK heeft maar twee punten meer dan de Amsterdammers. Net als Ajax verloor AEK donderdagavond het een na laatste duel in de Europa League, waardoor zij donderdagavond met het elftal van John van 't Schip in een onderling duel om het Conference League-ticket zullen strijden. Ajax móét winnen van AEK om te overwinteren in Europa. 

Scenario 2: einde verhaal

Het tweede scenario is eigenlijk vrij simpel. Morsen de Amsterdammers punten tegen AEK, dan eindigt het avontuur van Ajax in Europa al erg vroeg dit seizoen.