Feyenoord weet wat het tegen Atlético moet doen: Lazio wint in slotfase van Celtic

28-11-2023 20:35

Met dank aan Ciro Immobile heeft Lazio in de slotfase afgerekend met Celtic. De Italiaanse spits was in drie minuten tijd goed voor twee doelpunten. Zo is Lazio voorlopig koploper in de groep geworden en is de voorsprong op Feyenoord vergroot.

In de eerste helft waren de gele kaarten voor vleugelverdedigers Greg Taylor en Alistair Johnston een voorbode voor het spel van Celtic, waar het met Lazio na een doelpuntloze eerste helft de rust in ging. Na rust leek het lang op een 0-0 gelijkspel te gaan eindigen, totdat Immobile het tien minuten voor tijd op zijn heupen kreeg. In drie minuten was het twee keer raak voor de spits, die zo zijn ploeg in rap tempo op een 2-0 voorsprong kwam. De uiteindelijke uitslag, waardoor Feyenoord weet wat het nu moet doen tegen Atlético Madrid.

Bij een nederlaag van Lazio had Feyenoord later op de avond overwintering in de Champions League kunnen veilig kunnen stellen, mits het zelf zou winnen van Atlético. Na de overwinning van de Romeinen is de opgave voor de ploeg van Arne Slot een stuk lastiger. Desondanks blijft de missie in De Kuip hetzelfde: winnen van de Madrilenen.