Breaking news

FC Volendam grijpt hard in en zet Jan Smit met voltallige bestuur op straat

FC Volendam grijpt hard in en zet Jan Smit met voltallige bestuur op straat

27-11-2023 15:30 Laatste update: 16:56

FC Volendam heeft het gehele bestuur op straat gezet. Voorzitter Jan Smit maakte bekend via dat hij en de drie andere leden van het vierkoppige bestuur de laan uit zijn gestuurd. De club staat na dertien speelrondes zeventiende in de Eredivisie.

'Het einde van mijn voorzitterschap bij FC Volendam is nabij', schrijft Smit op X. 'Gisteravond ontving het vierkoppige bestuur van FC Volendam een mail van de Raad van Commissarissen, waarin het voorgenomen ontslag van het voltallige bestuur wordt aangekondigd.'

In 2013 trad Smit toe tot het bestuur van FC Volendam. Hij werd toen verantwoordelijk voor de algemene zaken binnen de club. Op 1 juli 2022 werd hij benoemd tot voorzitter van de club uit het vissersdorp. Na anderhalf jaar, waarin het vaak onrustig was binnen de club, komt er dus al een einde aan zijn voorzitterschap.

Oud-hoofdtrainer en tegenwoordig technisch manager Wim Jonk mag nog wel blijven. Hij krijgt de gelukswensen van zijn collega. 'Het wachten is straks alleen nog op het ontslag van de mannen die onze dromen hebben verwezenlijkt in woord en daad: Wim Jonk, technisch directeur Jasper van Leeuwen en directeur hoofd opleidingen Ruben Jongkind.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!