Nieuws

Suarez zeer tevreden met landgenoot: 'Beste nummer nummer negen ter wereld'

Suarez zeer tevreden met landgenoot: 'Beste nummer nummer negen ter wereld'

22-11-2023 18:15

Luis Suarez is enorm te spreken over zijn landgenoot Darwin Nuñez. De Uruguayaanse topspits had veel complimenten voor zijn positiegenoot van Liverpool na het interland met Bolivia. La Celeste won de wedstrijd overtuigend met 3-0.

Nuñez speelde met twee doelpunten een cruciale rol in de wedstrijd. Daarom was Suarez zeer lovend over hem tegenover de krant El Pais. "Ik heb één van de beste nummers negen ter wereld voor me, namelijk Darwin", aldus de spits. We moeten van hem profiteren, omdat hij zich in spectaculaire vorm bevindt. De groep heeft hem nodig zoals hij is: vol overgave. Het enige dat ik hoef te doen, is bijdragen en hem applaudisseren voor wat hij doet bij zijn club en bij de nationale ploeg."

De twee zijn alleen niet te vergelijken met elkaar. "We kunnen niet vergelijken. Darwin volgt zijn stappen en zijn carrière. Ik hoop dat hij mij in veel dingen kan overtreffen. Laten we genieten van de grote Darwin die we meemaken. Hij heeft dingen van Luis Suarez, van Edison Cavani en van Erling Haaland. Hij is een mix van alles: hij heeft een doel, toewijding en opoffering bij het team en dat moet gewaardeerd worden."

De 36-jarige Suarez is op dit moment actief bij de Braziliaanse club Gremio. Door zijn leeftijd werd er ook nog gevraagd hoe lang hij actief zal blijven bij de nationale ploeg. "Er is een Luis totdat hij genoeg heeft gehad. Net zo lang hij zich in staat voelt om op wat voor manier dan ook te helpen bij de selectie. Er is een coach die deze jonge selectie heel goed laat werken en daarom zeg ik dat we moeten genieten van dit mooie moment."