Emotioneel verhaal achter hattrick Ueda: staat wedstrijdbal af aan zieke vriend

16-11-2023 17:17

Achter de hattrick van Ayase Ueda schuilt een emotioneel verhaal. De spits van Feyenoord was tijdens de wedstrijd van Japan tegen Myanmar goed voor drie doelpunten, die hij opdraagt aan een vriend van hem die strijd tegen de ziekte kanker.

Na zijn drie doelpunten krijgt Ueda de wedstrijdbal mee naar huis, maar geeft deze aan zijn zieke vriend. "Een vriend van mij vecht op dit moment tegen kanker. Dus ik wil de bal eigenlijk naar hem sturen. Het liefst zou ik de bal zelf brengen, maar daar heb ik geen tijd voor omdat we na de interlands direct terugreizen naar onze clubs", legt de Japanner uit aan Gekisaka. "Ik hoop dat ik hem op wat voor manier dan ook kan helpen."

In de eerste helft van de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Myanmar tekende Ueda al voor twee van de drie doelpunten. Vijf minuten na rust nam de spits ook nog eens de 4-0 voor zijn rekening, waarna Japan uiteindelijk met 5-0 te sterk was. Na de klinkende overwinning staat Japan na één wedstrijd in de Aziatische kwalificatie voor het WK in 2026 op de eerste plek in Groep B, waar groepsgenoten Noord-Korea en Syrië nog in actie moeten komen.

Na zijn hattrick staat de teller van Ueda na achttien interlands voor Japan op vijf doelpunten.

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!