Nieuws

Suárez keert terug bij Uruguay, spits inzetbaar tijdens hereniging met Messi

Suárez keert terug bij Uruguay, spits inzetbaar tijdens hereniging met Messi

13-11-2023 22:57 Laatste update: 22:58

Luis Suárez is terug bij het nationale elftal van Uruguay. De superspits keert na een jaar afwezigheid terug bij de selectie en mag zich opmaken voor een wel heel bijzondere ontmoeting: een uitwedstrijd tegen boezemvriend Lionel Messi in de WK-kwalificatie.

Marcelo Bielsa, de bondscoach die sinds mei aan het roer staat bij Uruguay, deed tot dusver nog geen beroep op Suárez. De laatste keer dat de 36-jarige spits van Grêmio voor zijn land in actie kwam, was op 2 december 2022. Toen werd er op het WK in Qatar met 0-2 gewonnen van Ghana.

In de nacht van vrijdag op zaterdag kan Suárez weer zijn officiële rentree maken. Dan staat om 01.00 uur Nederlandse tijd het duel met wereldkampioen Argentinië op het programma. Zodoende komt Suárez zijn oud-teamgenoot Messi weer tegen. Tussen 2014 en 2020 maakten zij samen honderden goals voor FC Barcelona.

Uruguay is goed begonnen aan de kwalificatie voor het WK 2026, die in Zuid-Amerika al vroeg van start is gegaan. De ploeg heeft na zeven gespeelde wedstrijden evenzoveel punten verzameld en staat tweede. De nummers een tot en met zes kwalificeren zich uiteindelijk rechtstreeks voor het eindtoernooi in Canada, de Verenigde Staten en Mexico. Daaraan doen 48 landen mee.

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!